De cursus AI-Captain.
Wouter heeft zich inmiddels al gebogen over de opzet van de cursus. We denken nu aan twee dagen. Grofweg zal het programma van de cursus er zo uitzien:

Dag 1
Ochtend: Algemene theorie Machine Learning & Tools en programmeertaal
Middag: Dataset met stuuruitslagen evalueren en Machine Learning toepassen
Avond: Ontwikkelen van het algoritme

Dag 2
Ochtend: Evaluatie van de algoritmes & klaar maken zeiltocht
Middag: Zeilen en algoritme toepassen
Namiddag: Borrel

Volgende stappen 
We moeten nog een hoop doen voordat we de eerste cursus kunnen houden.

De zeilboot opknappen. We willen de zeilboot nog wat schoonmaken, het hout lakken en de giek moet gerepareerd worden. Dan moet het hele mechanisme van de roersensor om de data te verzamelen, uit te lezen, te analyseren en aan de automatische piloot te hangen, geïnstalleerd worden. Daan is daar thuis druk mee bezig. We willen het liefst in juni al een keer gevaren hebben om gegevens te verzamelen. Ook zijn we op zoek naar een andere haven, omdat het moeilijk wegvaren is uit Amsterdam.

Website opzetten/landingspagina. We gaan nog verder werken aan de cursus en ervoor zorgen dat er een website komt met data en inschrijvingsmogelijkheden. Ook zullen wij op de website informatie over de achtergrond van de cursus, het cursus programma en een aanmeldformulier plaatsen.

Cursus uitwerken. Het meeste presentatie materiaal is aanwezig, maar we willen het netjes maken en samenvoegen tot een compacte cursus die we in 2 dagen kunnen geven.

Testen. We willen eerst met een aantal vrijwilligers een testdag draaien waarmee we kijken hoe alles werkt. Als je interesse hebt, meldt je dan alvast aan via de website www.ai-captain.com Ik zal onze reis van de ‘AI Captain cursus ontwikkeling’ verder als blog gaan bijhouden.